Ga terug

Venkelsalade met sinaasappel

Gang Bijgerecht, Salade

Ingrediƫnten
  

  • 2 venkelknolletjes
  • 1 rode ui
  • 2 sinaasappels
  • peper uit de molen
  • zout
  • honing
  • sap van 1 limoen
  • olijfolie
  • Bereiding

Instructies
 

  • Maak de venkelknollen schoon (bewaar het groen) en snijd ze in flinterdunne plakken. Blancheer deze 2 minuten in kokend water. Gebruik hiervoor een stoommandje. Snij flinterdunne ringen van de rode ui, bedruppel die met wat limoensap en zet even apart
  • Schil de sinaasappels dik zodat al het wit eraf is en snijd overdwars ook in flinterdunne plakjes
  • Maak de dressing van de honing, zout, peper, olijfolie en limoensap
  • Verdeel over vier bordjes de plakken sinaasappel, leg hierop de venkel en de rode uiringen. Druppel de dressing erover en eromheen en garneer met een takje venkelgroen