Ga terug

Zalmbombe

Gang vooraf

Ingrediƫnten
  

  • 200 gram gerookte zalm in dunne plakjes
  • 2 stuks middelgrote avocado?s
  • 0,5 stuks citroen geperst
  • 75 gram roomkaas
  • 4 stuks eieren M of nog kleiner
  • 4 kopjes bekleed met plastic folie
  • 4 kopjes om de eieren boven te breken
  • 4 stukjes plastic folie ingesmeerd met olie
  • 4 geroosterde boterhammen

Instructies
 

  • Doe in de 4 kopjes elk een stukje ingesmeerd plastic folie en breek er een ei boven
  • Maak er een soort zakje van door de 4 punten van het plastic bij elkaar te nemen en pocheer het ei dat er in zit 4 min. in kokend water. Het eiwit moet gestold zijn maar het eigeel nog zacht. Pocheer ook de andere 3 eieren op deze manier
  • Bekleed de binnenkant van de andere 4 kopjes eerst met het plastic folie en dan met de plakjes gerookte zalm. Leg op de bodem van de zalm het afgekoelde gepocheerde ei
  • Pureer de 2 avocado?s met het citroensap en de roomkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel deze puree over de 4 kopjes, door het boven op het ei in de zalm te scheppen
  • Snijdt uit het geroosterd brood 4 rondjes ter grote van het kopje en dek daar de zalm en avocado puree mee af. Zet tot gebruik in de koelkast
  • Keer de zalmbombe om op een bordje met wat rucola en serveer met een schijfje citroen