Ga terug

Windsorsoep

Gang Soep, vooraf

Ingrediƫnten
  

  • 1,5 liter kippebouillon
  • 150 gram kipfilet in zeer dunne reepjes
  • 50 gram boter
  • 1 stuks ui fijngesnipperd
  • 50 gram bloem
  • 25 gram vermicelli
  • 50 ml room
  • 3 el madeira of medium sherry
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat

Instructies
 

  • Breng in een pan de bouillon aan de kook en voeg er de reepjes kipfilet aan toe
  • Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat alles ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Schep de reepjes kip met een schuimspaan uit de pan en houd ze apart
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui 3 minuten. Roer er de bloem door. Voeg al roerend met scheutjes tegelijk de warme bouillon toe tot een gebonden soep is ontstaan
  • Voeg de vermicelli aan de soep toe. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat alles ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken
  • Roer de reepjes kip, de room en de madeira of sherry door de soep en breng deze op smaak met zout, peper uit de molen en nootmuskaat