Ga terug

Kippenballetjes in tomatensaus met verse pasta

Gang vooraf

Ingrediënten
  

kippenballetjes

  • 500 gram kippengehakt
  • 1 stuks middelgrote ui
  • 2 el peterselie fijn gehakt
  • 1 stuks ei
  • 30 gram gedroogd broodkruim
  • 1 tl water
  • olie
  • 0,5 tl zout
  • peper

tomatensaus

  • 0,5 stuks ui, fijn gehakt
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 el olie
  • 440 gram bliktomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 125 ml water
  • 0,5 tl gedroogde oregano
  • 1 tl suiker
  • 1 el peterselie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Rasp de ui over het kippengehakt. Voeg de peterselie, het ei, het water en het broodkruim toe. Maak op smaak met zout en peper. Meng de Ingrediënten en rol er balletjes van
  • Verhit een laagje olie, bak de balletjes tot ze aan beide kanten gekleurd zijn. Doe ze over op een bord
  • Fruit de uit en knoflook in de olie. Voeg de overige Ingrediënten van de saus toe. Breng het geheel aan de kook Doe de kippenballetjes in de saus en laat op laag vuur 30 minuten sudderen. Serveer over de gekookte spaghetti