Ga terug

Gemarineerde gehaktballetjes

Gang vooraf

Ingrediënten
  

  • 300 gram rundergehakt
  • 50 gram paneermeel
  • 1 stuks ei licht geklopt
  • 1 tl mosterd
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • gedroogde oregano
  • 1 stuks ui gesnipperd
  • Zz
  • peper
  • snufje kruidnagelpoeder
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • olijfolie
  • 400 gram tomaten uit blik
  • 50 ml water
  • snufje kaneel

Instructies
 

  • Verwarm de over voor op 230 °C. Doe alle Ingrediënten, behalve de tomaten en het water, in een kom en meng ze goed. Draai met vochtige handen balletjes van 2 1/2 cm en leg die op een ingevette bakplaat. Bak de balletjes 20 minuten
  • Keer de balletjes na 10 minuten. Laat ze op keukenpapier uitlekken en leg ze in een platte ovenschaal
  • Pureer de tomaten tot een gladde massa. Doe de gepureerde tomaten in een pannetje, voeg water toe het laat het geheel 5 minuten op laag vuur sudderen. Giet de saus over de gehaktballetjes en laat het geheel afkoelen; marineer gehaktballetjes in de saus minstens een paar uur of een nacht afgedekt in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 220 garden en bak de gehaktballetjes in de saus 25-30 minuten. Keer ze af en toe. Bestrooi ze met de verse kruiden en serveer ze direct