Ga terug

Eikenbladsalade met tomaat en konijn

Gang Salade, vooraf

Ingrediënten
  

  • eikenbladsla
  • 4 stuk vleestomaten
  • 2 tl wijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl dijonmosterd
  • peper zout
  • 4 stuks konijnenfilets =2 x rug
  • 4 el olie
  • 2 el fijngehakte kervel
  • 2 el fijngeknipte bieslook

Instructies
 

  • De eikenbladsla goed wassen, goed droog slaan en in mooie stukken scheuren. De tomaten in kruisen en enkele seconden in kokend water dompelen. Onder koud stomend water afspoelen en de velletjes verwijderen. De tomaten halveren en zaadjes en vocht verwijderen. Het vruchtvlees in reepjes snijden. In een kommetje de azijn en de olijfolie tot een sausje kloppen. De mosterd, peper en zout erdoor kloppen
  • De konijnenfilets inwrijven met peper en zout. In een koekenpan de olie verhitten. Hierin de filets in circa 5 minuten rondom bruin en rosé bakken. Uit de pan nemen en iets laten afkoelen. Intussen de eikenbladsla over 2 platte borden verdelen. De reepjes tomaat erop rangschikken. Het sausje nogmaals doorkloppen en over de sla en tomaat druppelen. De kervel en de bieslook erover verdelen. Het vlees in plakjes snijden en op de salade rangschikken