Ga terug

Kastanjemousse met hazelnoot (8 personen)

Gang vooraf

Ingrediƫnten
  

  • 200 gram kastanje puree
  • 200 ml slagroom
  • 2 el zachte roomboter
  • 3 eiwitten
  • 50 gram donkere basterdsuiker
  • 50 gram hazelnoten
  • 1 el hazelnootsiroop
  • eventueel pure chocoladekrullen
  • rasp van 1/2 sinaasappel

Instructies
 

  • Meng in een beslagkom de kastanjepuree, roomboter, basterdsuiker, hazelnootsiroop en de sinaasappelrasp goed door elkaar. Klop de slagroom stijf en meng dit door het kastanjepuree mengsel. Klop 3 eiwitten stijf en spatel ook dit voorzichtig door het kastanje slagroom mengsel
  • Verdeel de mousse over 8 kleine glaasjes en zet ze circa 2 uur in de koelkast om op te stijven. Hak de gepelde hazelnoten fijn en rooster ze even kort in een droge koekenpan. Strooi de geroosterde hazelnoten vlak voor het opdienen over de mousse en decoreer eventueel met de chocoladekrullen