Ga terug

Salade van kastanjechampignons, noten en geitenkaas

Gang Salade, vooraf

Ingrediƫnten
  

Salade

  • 1 stuks kleine krop eikenbladsla
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 2 stuks sjalotjes
  • 2 el noten of olijfolie
  • 100 gram witte druiven
  • 2 el gehakte peterselie
  • 100 gram blauwe druiven
  • 150 gram geitenkaas of feta of roomkaas
  • 50 gram walnoten
  • 10 stuks zwarte olijven

Dressing

  • 4 el olijfolie
  • 2 el wijnazijn
  • 1 el medium sherry
  • 1 tl honing
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Was de sla en laat deze goed uitlekken .borstel de champignons, halveer ze of snijd ze in vieren. Pel de sjalotjes en snipper ze
  • Verhit de olie, fruit de sjalotjes en roerbak daarna de paddenstoelen in 2 min
  • Meng de dressing. bewaar enkelen noten voor de garnering en hak de rest fijn. roer de gehakte noten door de dressing
  • Was de druiven. snij de geitenkaas in blokjes of verkruimel de kaas
  • Verdeel de sla over 4 borden en schep de dressing door het paddestoelen mengsel met de helft van de peterselie en de druiven en verdeel het over de sla
  • Verdeel de kaas erover en garneer met noten, olijven en de rest van de peterselie