Ga terug

Filodeegtaartje met paddenstoelen, druiven en feta

Gang vooraf

Ingrediënten
  

  • 1 pakje filodeeg diepvries
  • 16 stuks druiven
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 300 gram oesterzwammen in stukjes
  • 100 gram fetakaas verkruimeld
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 stuks eierdooier
  • 25 gram boter gesmolten

Instructies
 

  • Fillodeeg laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C. Druiven halveren. In koekenpan olie verhitten en knoflook 30 sec. fruiten. Oesterzwammen toevoegen en al omscheppend 3-4 min. bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Pan van vuur nemen. Druiven en oesterzwammen mengen. Feta en crème fraîche mengen. Eierdooier met vork erdoor kloppen, mespunt peper toevoegen. Fillodeeg openvouwen en in 3 gelijke stukken snijden. Bovenste stuk fillodeeg dun bestrijken met boter en met ingevette kant naar beneden in ingevette schaaltjes leggen. Rest van vellen een voor een met boter bestrijken. Elk schaaltje beleggen met 3 stukken deeg, zodat hele schaaltje met deeg is bedekt. Overhangende randen bestrijken met boter. Paddestoelenmengsel over schaaltjes verdelen. Fetamengsel erop scheppen. Taartjes 20-25 min. in oven gaar en goudbruin bakken