Ga terug

Courgettes en halloumi-beignets

Gang vooraf

Ingrediënten
  

  • 300 gram courgettes
  • 4 stuks bosuitjes dun gesneden
  • 200 gram halloumikaas grof geraspt
  • 30 gram bloem
  • 2 stuks eieren
  • 1 el gehakte dille plus toefjes voor garneren
  • 60 ml olie
  • 90 gram dikke Griekse yoghurt

Instructies
 

  • Rasp de courgettes grof en knijp eer met uw handen of in theedoek zoveel mogelijk vocht uit. Voeg bij de courgettes de bosuitjes, halloumi, bloem, eieren en dille. Breng op smaak met zout en gemalen zwarte peper
  • Verhit de olie in een grote koekenpan met dikke bodem. Vorm beignets met volle theelepels mengsel en bak ze in porties 2 minuten aal elke kant of totdat ze goudbruin en stevig zijn. Laat uitlekken op stukken keukenpapier
  • Leg op elke beignet ½theelepel yoghurt en een toefje dille