Ga terug

Vissoep met gerookte zalm

Gang Soep, vooraf

Ingrediƫnten
  

  • 1 stuks lente-uitje
  • 1 stuks tomaat
  • 200 gram visfilet
  • 50 gram zalm gerookte
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 100 ml wijn witte
  • 500 ml visbouillon
  • 100 ml room zure
  • 1 el dille verse
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Het lente-uitje schoonmaken en in reepjes snijden.
  • De tomaat 15 seconden in heet water dompelen, het velletje verwijderen en het vruchtvlees in stukjes snijden. De lente-ui met de tomaat, de in stukken gesneden vis en de wijn in de ovenvaste schaal (afgedekt) in 4-5 minuten op vol vermogen verwarmen
  • Het vismengsel met de gerookte zalm, op voor iedere persoon een reepje na voor de garnering, in de foodprocessor pureren. De boter in de glazen litermaat (onafgedekt) 1 minuut op vol vermogen smelten
  • Eerst de bloem erdoor roeren en vervolgens de bouillon en de vispuree. De soep (afgedekt) op circa 7-8 minuten op vol vermogen aan de kook brengen
  • De zure room met wat warme soep glad roeren en het mengsel aan de vissoep toevoegen. De soep op smaak brengen met zout en peper, in borden schenken en met dille en een reepje gerookte zalm garneren