Ga terug

Broccoli kerriesoep

Gang Soep, vooraf

Ingrediënten
  

  • 1 stuks ui
  • 300 gram broccoli
  • 1 el boter
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 zakje edelprei-crèmesoep
  • versgemalen peper
  • zout
  • 0,5 zakje geschaafde amandelen

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui. Snijd kleine roosjes brocolli van de stronk, schil de stronk met een dunschiller en snijd de stronk in blokjes
  • Smelt de boter in een pan en fruit de ui met het kerriepoeder heel zachtjes aan
  • Schep de broccolistronk en driekwart van de roosjes erdoor
  • Voeg 4 dl water toe en kook de broccoli en circa 5 minuten zachtjes gaar
  • Pureer het geheel met de staafmixer (of in de keukenmachine) tot een gladde soep
  • Bereid de edelpreisoep met de helft van het aangegeven water en voeg het aan de broccolisoep toe
  • Roer deze erdoor en verwarm het geheel op een zacht vuur. Voeg peper en zout naar smaak toe
  • Kook in een steelpan met ruim water de rest van de broccoliroosjes beetgaar en giet ze af
  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Schep de soep in vier diepe borden, leg de broccoliroosjes erin en strooi de amandelen erover