Ga terug

Kiptajine met citroen en olijven

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 400 gram kippendijen
  • 4 stuks kippendrumsticks
  • 200 ml kippenbouillon
  • 2 stuks rode uien in halve ringen
  • 1 cm verse gember in plakjes
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl zoet paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaad
  • klein plukje saffraan
  • 100 gram olijven zowel groene en zwarte Kalamata olijven
  • 1 stuks ingelegde citroen in dunne plakjes
  • klein bosje koriander fijngehakt of gebruik platte peterselie

Instructies
 

  • Zet je tajine (of braadpan) op het vuur en laat hem goed warm worden
  • Doe er wat zonnebloemolie in en leg de kippendijen en de drumsticks in de tajine
  • Bak de kip goudbruin
  • Haal de kip uit de tajine en leg op een bord
  • Doe nu de halve uienringen in de tajine en bak ze 5 minuten tot ze zacht zijn
  • Voeg dan de gember en knoflook toe en bak nog zo’n 2 minuten mee
  • Nu voeg je het komijnzaad, paprikapoeder, de kaneel en saffraan toe.
  • Bak de kruiden nog heel even mee (een minuutje ongeveer) totdat je ze goed begint te ruiken
  • Doe nu de kip weer in de tajine, samen met de kippenbouillon.
  • Voeg versgemalen peper toe. Géén zout, want de ingelegde citroenen en olijven die je later toevoegt zijn zout genoeg
  • Doe de deksel op de tajine en laat alles gedurende 40 minuten pruttelen
  • Roer wel af en toe om te voorkomen dat de boel aan de bodem plakt
  • Als het te droog wordt voeg je eventueel een klein beetje kippenbouillon toe
  • Haal de deksel van de tajine. Is het vocht nog heel dun? Laat het dan iets inkoken.
  • Voeg de olijven en citroen toe en laat het gerecht nog 10 minuten pruttelen zonder deksel (maar let wel op dat het niet aanbakt)
  • Strooi de koriander over het gerecht en… serveer!