Ga terug

Kip van de jager

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 4 stuks kippendijen
  • 2 el olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuks grote ui in ringen
  • 100 gram chamignons in plakjes
  • 1 tl tijm
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 60 ml kippenbouillon
  • 60 ml witte wijn
  • 1 el tomaten puree
  • zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180°
  • Verwijder het vet en de pezen van de kip
  • Verhit de olie in de koekenpan met dikke bodem en bak de kippendijen in gedeelten aan alle kanten bruin
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken en doe ze in een ovenschaal
  • Bak de knoflook, ui en champignons 5 minuten
  • Voeg er de tomatenblokjes en de tijm toe
  • Meng de bouillon, wijn en tomatenpuree toe en giet dit over de kip
  • Dek de schaal af en bak het gerecht ongeveer 75 minuten in de oven