Ga terug

Kip met kweeperen

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • arachide olie of een andere neutrale olie
  • 2 stuks grote uien
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 6 stukken kip ongeveer 150 gram per persoon
  • zout en peper
  • 2 stuks kweeperen
  • sap van 2 citroenen
  • 2 el honing
  • 2 el sesamzaad geroosterd

Instructies
 

  • Verhit 3 el olie in een koekenpan met dikke bodem
  • Voeg de uien toe, bak ze een paar minuten en voeg er gember en kaneel bij
  • Leg de stukken kip (ik heb kippendijen, zonder bot gebruikt) erop en bestrooi met zout en peper
  • Leg het deksel op de pan en smoor de kip ongeveer 30 minuten op laag vuur
  • Keer de stukken eenmaal om. Door het kippenvet en het vocht uit de uien ontstaat er een stevige saus waar wat water aan toegevoegd kan worden
  • Haal de stukken kip uit de pan, leg ze in een ovenschaal en houd ze warm in de oven
  • Schrob de kweeperen en snijd ze in vieren
  • Laat de schil en de klokhuizen zitten. Doe de stukken zo snel mogelijk, voordat ze verkleuren, in kokend water met zout en het sap van 1 citroen
  • Kook ze in 20 – 30 minuten gaar, maar niet papgaar
  • Laat ze uitlekken, snijd het klokhuis eruit en snijd elk kwart doormidden
  • Frituur de kweepeerparten in een laag hete olie tot ze bruin zijn (hierdoor smaken ze gekarameliseerd)
  • Laat ze uitlekken en doe ze in de uiensaus
  • Voeg honing en citroensap toe en laat de saus, met het deksel op de pan, op heel laag vuur nog een half uurtje sudderen
  • Giet de saus over de kip en bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes
  • Lekker met couscous