Ga terug

Stoofpot van konijn en kokosroom

Gang Hoofdgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 60 ml olie om in te bakken
  • 4 stuks konijnenpoten
  • 1 stuks grote ui gehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 stuks groene paprika in reepjes
  • 1 stuks rode paprika in reepjes
  • 1 stuks rawit klein heet pepertje, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 stuks grote tomaat gepeld, zaad verwijderd en fijngehakt
  • 415 ml kippenbouillon
  • 1 tl zout
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 160 ml kokosroom

Instructies
 

  • Verhit olie in een wok op middelhoog vuur. Bak hierin de stukken konijn tot ze bruin zijn. Leg ze in een grotere (soep)pan. Doe de ui, knoflook, groene paprika, rode paprika en chilipeper in de wok. Roerbak dit tot de ui doorzichtig is. Voeg het groentemengsel dan toe aan de grote (soep)pan
  • Voeg de tomaat, kippenbouillon, zout en peper toe aan de pan en breng aan de kook. Laat ongeveer 2 uur zachtjes sudderen op middellaag vuur. Haal met een schuimspaan de stukken konijn uit de pan en houd warm. Zet het vuur hoger en laat koken tot het vocht tot de helft is gereduceerd
  • Leg de stukken konijn weer in de pan en roer de kokosroom erdoor. Blijf roeren en opwarmen tot alles goed warm is. Lekker met rijst