Ga terug

Lamspannetje met citroenyoghurt

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 350 gram rundergehakt
  • 350 gram lamsgehakt
  • 1 stuks ui gesnipperd
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 el verse munt
  • 2 el koriander
  • 2 el dille
  • 2 el peterselie gehakt
  • 50 gram broodkruim
  • 1 stuks ei losgeklopt
  • 6 el olijfolie
  • 12 stuks sjalotjes
  • 150 ml witte wijn
  • 650 ml vleesbouillon
  • 12 stuks droge pruimen ontpit
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • rasp en sap van 1 citroen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Kneed het gehakt met 1 theelepel zout, versgemalen peper, gesnipperde ui, de kaneelpoeder, de helft van de verse kruiden, het broodkruim en het ei
  • Rol er balletjes van ter grote van een walnoot
  • Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de helft van de balletjes snel bruin op hoog vuur
  • Schep uit de pan en herhaal dit met nog 2 eetlepels olie en de rest van de balletjes
  • Verhit de laatste 2 eetlepels olie en bak de sjalotjes snel bruin
  • Verdeel de balletjes, sjalotjes en de pruimen over 4 pannetjes en giet de wijn en bouillon over de balletjes
  • Zet de pannetjes op een bakplaat en schuif deze in de oven. Bak de balletjes in ca. 20 minuten gaar
  • Roer ondertussen de yoghurt los met de citroenrasp en het -sap. Breng op smaak met peper en zout
  • Haal de pannetjes uit de oven en bestrooi met de rest van de kruiden. Serveer met de yoghurt