Ga terug

Rodekool met appelstroop en kaneel

Gang Hoofdgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 1 stuks kleine rode kool ca. 1 kilo
  • 2 stuks appels Elstar
  • 2 el appelstroop
  • 1 el rode - wijnazijn
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 el allesbinder
  • zout

Instructies
 

  • Van rodekool buitenste bladeren verwijderen. Kool in kwarten snijden en witte stronk eruit snijden. Kool in dunne reepjes snijden, wassen en laten uitlekken. In pan kool met 1 dl water afgedekt ca. 20 minuten zachtjes koken, halverwege omscheppen. Intussen appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in stukjes snijden. Stukjes appel door rodekool scheppen en alles nog ca. 5 minuten koken. Appelstroop, azijn en kaneelpoeder erdoor scheppen. Allesbinder erdoor roeren en nog ca. 1 minuut verwarmen. Rodekool op smaak brengen met zout