Ga terug

Risi e bisi

Gang Hoofdgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 3 el olijfolie
  • 2 dikke plakjes spek totaal 200 g, fijngesneden
  • 2 stuks kleine uien fijngesneden
  • 350 gram risotto rijst
  • 4 stengels bleekselderij in blokjes
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 200 gram diepvriesdoperwten
  • 1 teentje knoflook fijn gehakt
  • 1 el roomboter
  • 1 el zoete chilisaus
  • 50 gram grand padano grof geraspt

Instructies
 

  • In een pan met dikke bodem 2 el olie verhitten en ui in 5 min. op heel laag vuur glazig bakken. Rijst door uit scheppen en meebakken tot alle rijstkorrels glanzen
  • Kwart van de bouillon door rijst roeren en rijst zachtjes laten koken. Regelmatig roeren. Telkens als de bouillon verdampt is flinke scheut toevoegen tot risotto na ca. 25 min romig en beetgaar is. Beetje bouillon apart houden
  • In tussen in braadpan 1 el olie verhitten. Bleekselderij, knoflook en spekreepjes 2 min. zachtjes bakken. Chilisaus er door roeren. Erwten en beetje bouillon toevoegen en groente 5-10 min stoven
  • Risotto en boter door groentemengsel scheppen en nog even doorwarmen. Direct serveren en op bord kaas er over strooien