Ga terug

Jachtschotel

Gang Hoofdgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 1000 gram sukade lappen in grove brokken
  • zout peper bloem
  • 50 gram roomboter
  • 3 el olijfolie
  • 3 stuks jeneverbessen
  • 1 stuks laurierblaadje
  • fijn gehakte tijmblaadjes
  • 125 gram spekblokjes
  • 1 stuks gesnipperde ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 ml rode wijn
  • bouillonblokje
  • 250 gram champignons
  • 50 gram zilveruitjes
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • scheut port

Instructies
 

  • Verwarm de boter met de olie in een oven bestendige pan
  • Kruid het vlees met zout en peper en strooi er bloem over
  • Bak het vlees in gedeelten aan. Na het vlees de ui knoflook en spekjes aanfruiten
  • Vlees erbij dan afblussen met rode wijn, water toevoegen tot het vlees net onder staat. In bouillonblokje toevoegen
  • Aan de kook brengen en dan in de oven op 90 graden
  • Na 4 Ć” 5 uur is het vlees gaar
  • Vlees laten afkoelen, vet verwijderen
  • Pan inhoud zachtjes verwarmen, vlees er uit scheppen. Jus inkoken met verkruimelde ontbijtkoek. In een koekenpan champignons bakken. Als de consistentie van de saus goed is dan vlees erbij, champignons in kleine stukjes gesneden rode goudrenet een zilveruitjes toevoegen. Als het kookt, vuur uit
  • Bakjes vullen met jachtschotel, daarna een laagje aardappelpuree er over heen
  • Een beetje paneermeel met klontjes boter dan 20 minuten op 180 graden serveren met plak gebakken goudrenet
  • Voor de spruitjes en de rodekool salade zie de aparte recepten elders op de website