Ga terug

Kalfsoestertje met sherry-notensaus

Gang Hoofdgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 1 stuks sinaasappel
  • 2 dl medium dry sherry
  • 2 dl runderfond
  • 65 gram Marcona amandalen Notenwereld
  • 4 stuks kalfsoesters van ca 100 gram
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • peper
  • zout
  • 50 gram roomboter
  • 3 el peterselie

Instructies
 

  • Snijd van de sinaasappel ca 4. cm schil heel dun af. Pers de Sinaasappel uit
  • Kook in een steelpan het sinaasappelsap met de sherry, de fond en de sinaasappelschil in ca 15 minuten tot de helft in en zeef het vocht boven een kom
  • Hak de noten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan
  • Wrijf de kalfsoesters in met peper, zout en het kaneelpoeder. Verhit de roomboter in de koekenpan en bak de kalfsoesters in circa 3 minuten mooi bruin
  • Schenk het ingekookte vocht erbij en verwarm het geheel nog circa 1 minuut. Leg de kalfsoesters op vier warme borden
  • Kook de jus in tot deze licht stroperig begint te worden en roer dan de noten en de peterselie erdoor
  • Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de jus over de kalfsoestertjes