Ga terug

Boeuf Bourguignonne

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 750 gram magere runderlappen
  • zout
  • peper
  • 250 gram champignons
  • 100 gram worteltjes
  • 8 stuks zilveruitjes
  • 100 gram ontbijtspek in plakjes 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • 250 ml bouillon van tablet
  • 100 ml rode wijn
  • 1 el maïzena
  • 2 el fijngehakte peterselie

Instructies
 

  • De Römertopf 15-20 minuten in koud water zetten
  • Het vlees met zout en peper inwrijven en in dobbelstenen snijden
  • De champignons met een vochtig doekje schoonvegen en in plakjes snijden
  • De worteltjes eventueel schillen en in plakjes snijden
  • Het spek op de bodem van de onderschaal leggen, het vlees en de schoongemaakte groenten erover verdelen en het laurierblaadje en de tijm erop leggen
  • De bouillon en de wijn erop schenken. Het deksel op de onderschaal leggen en de Römertopf op het rooster in het midden van de oven zetten
  • De oven inschakelen op 200-220 °C en het gerecht in circa 2 uur gaar stoven
  • Circa 20 minuten voor het einde van de bereidingstijd het deksel verwijderen
  • De maïzena met 4 eetlepels water glad roeren en het vocht van de stoofschotel hiermee vlak voor het serveren binden
  • Het laurierblaadje en de tijm verwijderen, de Boeuf Bourguignonne met nog wat zout en peper op smaak brengen en garneren met de peterselie