Ga terug

Paella

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 125 ml olijfolie
  • 500 gram kippendijfilet
  • 300 gram garnalen gamba’s
  • 100 gram chorizo
  • 2 stuks tomaten
  • 1 stuks citroen
  • zout
  • 1 stuks groene paprika
  • 1 beker diepvries doperwtjes
  • 1 envelop paella kruiden
  • 300 gram Spaanse rijst
  • 1 stuks ui
  • 4 tenen knoflook
  • 600 ml kippen bouillon

Instructies
 

  • Hak de kip in stukken. Snipper de tomaten, uien, paprika’s en knoflook. Verhit de olie in de paellapan. Bak er de stukken kip in gedurende 10 minuten. Roer regelmatig. Schuif de stukken kip als ze halfgaar zijn naar de buitenrand van de pan. Bak vervolgens de gesneden tomaten, ui, paprika en knoflook. Roer na 5 minuten alles in de pan door elkaar. Voeg de rijst, de paellakruiden en de doperwtjes toe. Roer door elkaar. Voeg bouillon toe. Schep alles door elkaar. Zet het vuur laag. Laat alles op een kleine pit 15 minuten zachtjes koken zonder deksel. In het begin lijkt het alsof het geheel te vochtig is, maar de rijst zal veel water opnemen. Grote gamba’s eerst 3 minuten laten koken. Kleinere gamba’sworden op de paella gaar. Als de rijst gaar is de garnalen en de reepjes rode paprika op de paella leggen. Zet het vuur uit. Dek de pan af met aluminiumfolie en laat de paella zo’n 4 minuten rusten. Ontdoe de citroen van boven- en onderkant en snijd hem in de lengte in parten. Serveer de paella met de parten citroen erop

Tips

  • Op elk kopje rijst gebruikt u 2 kopjes water. Een kopje rijst is 120 gram rijst
  • Er bestaan zowel vlees- als vispaella’s. Naar believen kunt u meer vis of vlees verwerken