Ga terug

Gevulde kipfilet

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 6 stuks kipfilets à 150 g
  • 12 blaadjes salie
  • 5 el flinke eetlepels roomkaas
  • 12 plakjes rauwe ham
  • el olijfolie
  • handvol takjes tijm

Instructies
 

Voorbereiding

  • Snijd de kipfilets aan één kant diep in; let erop dat u niet helemaal door het vlees heen snijdt. Sla het vlees open als een boek. Snijd 4 blaadjes salie fijn. Meng ze met de roomkaas en voeg peper en zout naar smaak toe. Leg twee plakjes ham elkaar iets overlappend op de snijplank. Leg een blaadje salie in het midden en leg daarop een opengeslagen kipfilet. Schep een eetlepel van de roomkaas midden op de kip. Vouw het vlees weer dubbel over de vulling heen. Wikkel de gevulde kipfilets in de plakjes ham. Wikkel alles in plasticfolie. Maak de overige kipfilets net zo. Laat ze in 1-2 uur stevig worden in de koelkast

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en verwarm daarin een braadslee. Verhit de olijfolie in een hete, zware koekenpan. Bak de kipfilets, zo nodig in porties, aan beide zijden in 2 minuten bruin. Leg een paar takjes tijm op elke kipfilet en leg die dan in de hete braadslee. Bak ze, afhankelijk van de grootte, 12-15 minuten in de oven; het vlees moet vrij stevig aanvoelen als er, zachtjes op wordt gedrukt. Dek de kipfilets af met aluminiumfolie en laat ze op een warme plaats 5 minuten rusten. Snijd de gevulde kipfilets diagonaal in plakken en leg die op zes warme borden