Ga terug

Aardappelgratin met knolselderij

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 1 stuks knolselderij geschild
  • 500 gram aardappelen vastkokend geschild
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 125 ml slagroom
  • 100 gram gruyère kaas, geraspt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knolselderij en de aardappelen in flinterdunne plakjes. 2. Leg de plakjes knolselderij en aardappel om en om dakpansgewijs in de ovenschaal. Verdeel de knoflook ertussen. Bestrooi met peper en zout naar smaak. 3. Schenk de slagroom erover, bestrooi met de kaas en dek af met aluminiumfolie. Bak de gratin in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Verwijder halverwege het folie

Tip

  • U kunt de gratin 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de gratin afgedekt met aluminiumfolie 20 min. op in een voorverwarmde oven op 180 graden