Ga terug

verse deegkussentjes gevuld met kaas en noten

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

Ingrediënten voor het deeg

  • 200 gram bloem
  • 300 gram farina al grano duro
  • 5 stuks eieren
  • olijfolie
  • zout

Ingrediënten voor de kaasvulling

  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram heel klein gesneden oude kaas
  • 50 gram gehakte walnoten
  • 1 lepel pesto

Ingrediënten voor de hamvulling

  • 100 gram gesneden ham
  • 100 gram roomkaas
  • 1 tl geraspte rode ui
  • citroensap
  • ruim peper
  • bieslook

Instructies
 

  • Laat de roomkaas op kamertemperatuur komen. Meng de twee soorten meel en maak er op een schoon werkblad een heuveltje van. Maak in het midden van het heuveltje een kommetje. Doe hierin de eieren. Begin vanuit het midden met je vingers te wrijven en werk zo langzaam naar buiten toe. Als de dooiers goed opgenomen zijn door het meel, beetje bij beetje de olijfolie. Kneed het deeg 10 minuten tot een mooie, stevige bal). Laat het deeg afgedekt even rusten. Maak intussen de vulling door de roomkaas te mengen met de oude kaas en de in stukjes gehakte walnoten. Voeg een halve eetlepel pesto toe
  • Voor de hamvulling: de Ingrediënten mengen met behulp van een staafmixer, even proeven en tot slot de bieslook toevoegen
  • Maak van de deegbal kleinere balletjes en rol die tussen je handen tot sigaren. Druk de rolletjes plat op het werkblad. Haal de platte stukken deeg tot de pastamolen (begin bij de grootste stand en werk dan langzaam naar steeds dunnere deegplakken toe). Voor de ravioli heb je de dunst mogelijke deegplakken nodig. Zonder pastamolen gaat het ook, rol de sigaren dan zo plat mogelijk met de deegroller. Vergeet niet het werkblad te bestuiven met meel, anders gaat het deeg plakken. Steek uit de deegplakken met een glas rondjes, of gebruik een ravioli vorm. Vul de rondjes (of vierkantjes) met het kaas of ham mengsel en vouw ze dicht (of als je vierkantjes hebt: leg er een ander vierkantje bovenop). Breng in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook met zout. Kook de ravioli’s in 5 minuten gaar
  • Als saus heb ik een eenvoudige dunne champignonroomsaus gemaakt en er pesto bijgegeven