Ga terug

Bavarois van passievruchten

Gang Nagerecht

Ingrediƫnten
  

Bavarois

  • 6 blaadjes witte gelatine
  • 2 dl passievruchtensap
  • 1 el citroensap
  • 1 el perziklikeur
  • 250 ml slagroom
  • 75 gram suiker

Saus

  • 1 stuks rijpe perzik
  • 1 dl passievruchtensap
  • 0,5 el citroensap
  • 1 el perziklikeur

Garnering

  • 1 stuks perzik
  • 6 blaadjes munt of chocolaatjes

Instructies
 

  • In een kom met ruim koud water de gelatine 5 minuten weken
  • In een pannetje het passievruchtensap aan de kook brengen
  • Het pannetje van het vuur nemen en de goed uitgeknepen gelatine in het sap oplossen
  • Het passievruchtensap laten afkoelen
  • Het citroensap (en desgewenst de siroop en/of likeur) door het passievruchtensap roeren
  • In een kom de slagroom stijfkloppen
  • Als het vruchtensap de dikte van opgeklopt heeft dit met de slagroom mengen
  • Zes kleine puddingvormpjes met water omspoelen
  • Hierin de massa schenken en minstens 2 uur in de koelkast laten opstijven
  • De perzik schillen en het vruchtvlees in een foodprocessor of roerzeef pureren
  • In een kom de perzik met het passievruchtensap, het citroensap en eventueel de likeur losroeren
  • De perzik schillen, ontpitten en in schijfjes snijden
  • De bavarois op de bordjes storten
  • Wat saus eromheen schenken
  • De bavarois met schijfjes perzik en 1 blaadje munt of een chocolaatje garneren