Ga terug

Amandelkrullen

Gang Nagerecht

Ingrediƫnten
  

  • 2 stuks eiwitten
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram bloem
  • 1 mespunt zout
  • 2 druppels vanille-essence
  • 20 gram gesmolten boter
  • 5 gram gesmolten boter voor de bakplaat
  • 1 zakje geschaafde amandelen

Instructies
 

Beslag bereiden

  • Doe de eiwitten in een kom
  • Zet een fijne zeef op de kom en roer er de basterdsuiker, de bloem en het zout door
  • Roer alles door elkaar tot er geen klontjes meer te zien zijn
  • Roer er de vanille-essence en de gesmolten boter door
  • Laat het beslag ca. 20 minuten op kamertemperatuur rusten

Bakken

  • Verwarm de oven voor op 200 graden C
  • Bekleed de bakplaat met een velletje bakpapier en vet het licht in met boter
  • Laat 5 of 6 lepels deeg met voldoende afstand van elkaar, zodat de koekjes kunnen uitlopen, op de bakplaat glijden
  • Bestrooi met de geschaafde amandelen
  • Zet de bakplaat 5 minuten in de voorverwarmde oven
  • Schep de amandelkoekjes, als de randen licht gekleurd zijn, met een paletmes van de bakplaat, buig ze en hang ze over een bezemsteel of over de rand van een grote kom tot ze afgekoeld zijn
  • Bak niet meer dan 5 of 6 koekjes tegelijk en zet de plaat kort terug in de warme oven als de koekjes te hard zijn geworden om te buigen