Ga terug

Appelflan

Gang Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 1 kg appels (zoete)
  • 300 gram suiker
  • 6 stuks eieren
  • 100 gram boter
  • 100 ml witte wijn
  • 1 stuks citroen
  • 30 gram suiker om te karamelliseren

Instructies
 

  • Schil de appels en verwijder het klokhuis, snij in partjes en besprenkel met citroensap. Doe de boter samen met de stukjes appel en de witte wijn in een pan en maak hier een soort appelmoes van. Blijf roeren om aankoeken te voorkomen. Pureer, als de appels zacht zijn, tot een gladde moes
  • Klop de eieren samen met de suiker los tot het wat steviger wordt en voeg dan de appelmoes toe. Karamelliseer in een cakeblik de overige suiker
  • Verwarm de oven voor op 170ºC en bak de flan au-bain-marie in 45 minuten gaar
  • Als de flan handwarm is kan deze gestort worden op een schaal (schaal op de vorm zetten en dan omkeren). Nu moet de caramel nog iets langs de kant druipen. Laat het geheel verder afkoelen en snij in plakken
  • Serveren met slagroom