Ga terug

Zalmsurprise

Gang vooraf

Ingrediënten
  

  • 0,5 komkommer
  • 25 gram verse bieslook
  • 100 gram gerookte palingfilet
  • 1 el citroensap
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • zwarte peper
  • zout
  • 2 el crème fraiche
  • 200 gram gerookte schotse zalmfilet
  • 1 bakje rucolacress
  • 6 stuks koffiekopjes
  • plasticfolie

Instructies
 

  • Helft van halve komkommer in flinterdunne plakjes snijden. Rest van de halve komkommer halveren en met theelepel zaadjes er uit schrapen. Komkommer in kleine stukjes snijden. Bieslook heel fijn knippen, Palingfilets in dunne reepjes snijden. In kommetje citroensap, olijfolie, Italiaanse kruiden en zouten peper naar smaak tot dressing kloppen. In kom paling, komkommerblokjes bieslook, 1 1/2 eetlepel dressing en crème fraiche door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper
  • Kopjes eerst bekleden met plasticfolie, daarna met plakjes zalm. Zalm over rand van kopjes laten hangen. Palingmengsel erin scheppen en licht aandrukken. Zalm over vulling dichtvouwen. Kopjes tot gebruik in koelkast zetten
  • Kopjes boven 6 borden keren en timbaaltjes op borden laten glijden. Voorzichtig de folie verwijderen. Rucolacress van bedje knippen. Plakjes komkommer en rucolacress rond timbaaltjes verdelen. Rest van dressing erover sprenkelen. Eventueel garneren met stukje citroen