Ga terug

Rosbiefsalade met satédressing

Gang vooraf

Ingrediënten
  

  • 1 stuks tomaat
  • 1 stuks limoen
  • 1 stuks bosuitje
  • 2 el ongezouten pinda's
  • 1 el pindakaas + sambal
  • 50 ml tomatensap
  • 2 el roerbakolie
  • zout
  • peper
  • 75 gram veldsla
  • 30 gram rucola
  • 150 gram rosbief vleeswaar

Instructies
 

  • Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes
  • Boen de limoen onder stromend water schoon en rasp er 1 theelepel groene schil af
  • Pers de vrucht uit. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes en hak de pinda's grof
  • Klop in een kom de pindakaas met het limoensap en de roerbakolie tot een dressing
  • Schep de tomaatstukjes, de pinda's, de geraspte limoenschil en de bosui erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Maak de veldsla schoon en snijd de rucola in grove stukken
  • Verdeel de veldsla en de rucola over twee borden
  • Spreid de plakjes rosbief erop uit en sprenkel de satédressing erover. Serveer het met goudbruine sneetjes geroosterd brood