Ga terug

Varkensgebraad uit de oven

Gang vooraf

Ingrediënten
  

  • 1,5 kg varkens schouder
  • 0,5 fles rode wijn
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 bol knoflook gepeld en grof gehakt
  • 1 tak rozemarijn
  • handje tijm
  • oregano
  • 2 el honing

Instructies
 

  • Vlees 1 nacht laten marineren. Af en toe omkeren
  • Oven instellen op ongeveer 90 °C
  • In ovenschaal met 1/2 liter bouillon en marinade vlees in leggen
  • 5 uur laten garen, af en toe bedruipen
  • Voor serveren, insmeren met honing en peper even in hete oven laten bruinen ongeveer 1/2 uur
  • Saus in pan doen en laten inkoken
  • In koekenpan champignons en shi take bakken afblussen met port , braadvocht toevoegen , crème fraiche , proeven eventueel zout, peper, citroensap eventueel aanmaken met beetje maïzena