Varkensgebraad uit de oven
Varkensgebraad uit de oven
Ingrediënten
- 1,5 kg varkens schouder
- 0,5 fles rode wijn
- flinke scheut olijfolie
- 1 bol knoflook gepeld en grof gehakt
- 1 tak rozemarijn
- handje tijm
- oregano
- 2 el honing
Instructies
- Vlees 1 nacht laten marineren. Af en toe omkeren
- Oven instellen op ongeveer 90 °C
- In ovenschaal met 1/2 liter bouillon en marinade vlees in leggen
- 5 uur laten garen, af en toe bedruipen
- Voor serveren, insmeren met honing en peper even in hete oven laten bruinen ongeveer 1/2 uur
- Saus in pan doen en laten inkoken
- In koekenpan champignons en shi take bakken afblussen met port , braadvocht toevoegen , crème fraiche , proeven eventueel zout, peper, citroensap eventueel aanmaken met beetje maïzena