Ga terug

Lasagne met kip en spinazie

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

Lasagne

  • 500 gram gewassen spinazie
  • 100 gram kipgehakt
  • 1 teen knoflook
  • 3 plakken spek fijngehakt
  • 400 ml gepelde tomaten uit blik
  • 125 gram tomatenpuree
  • 125 gram tomatensaus
  • 125 ml kippenbouillon
  • 12 voorgekookte lasagnevellen
  • 125 geraspte kaas

Kaassaus

  • 60 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 600 ml melk
  • 125 gram versgeraspte kaas

Instructies
 

  • Blancheer de spinazie 2 minuten in een pan kokend water
  • Giet de spinazie af en dompel de groente in een kom ijswater en giet weer af
  • Verhit wat olie in een pan met dikke bodem
  • Bak gehakt, knoflook en spek in 5 minuten goudbruin
  • Voeg de tomaten, tomatenpuree, tomatensaus en bouillon toe en breng aan de kook
  • Zet het vuur laag en laat de saus met de deksel half op de pan 10 minuten inkoken tot hij dikker is
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Smelt voor de bechamelsaus de boter op een laag vuur in een middelgrote pan
  • Voeg de bloem toe en roer één minuut
  • Giet dan beetje bij beetje de melk er bij en blijf roeren met een garde
  • Laat de saus één minuut koken
  • Voeg de kaas, nootmuskaat, zout en peper toe
  • Vet de lasagneschaal in
  • Schep 1/3 van het kipmengsel op de bodem van de schaal en bedek met lasagnevellen
  • Schep 1/3 van de kaassaus op de vellen
  • Bouw de lasagne verder op met een nieuwe laag kip, spinazie, lasagnevellen, kaassaus, kip en lasagnevellen
  • Eindig met de kaassaus
  • Bestrooi met de geraspte kaas
  • Bak de lasagne 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180°
  • Laat de lasagne 15 minuten rusten voordat je hem serveert