Blancheer de spinazie 2 minuten in een pan kokend water
Giet de spinazie af en dompel de groente in een kom ijswater en giet weer af
Verhit wat olie in een pan met dikke bodem
Bak gehakt, knoflook en spek in 5 minuten goudbruin
Voeg de tomaten, tomatenpuree, tomatensaus en bouillon toe en breng aan de kook
Zet het vuur laag en laat de saus met de deksel half op de pan 10 minuten inkoken tot hij dikker is
Breng op smaak met zout en peper
Smelt voor de bechamelsaus de boter op een laag vuur in een middelgrote pan
Voeg de bloem toe en roer één minuut
Giet dan beetje bij beetje de melk er bij en blijf roeren met een garde
Laat de saus één minuut koken
Voeg de kaas, nootmuskaat, zout en peper toe
Vet de lasagneschaal in
Schep 1/3 van het kipmengsel op de bodem van de schaal en bedek met lasagnevellen
Schep 1/3 van de kaassaus op de vellen
Bouw de lasagne verder op met een nieuwe laag kip, spinazie, lasagnevellen, kaassaus, kip en lasagnevellen
Eindig met de kaassaus
Bestrooi met de geraspte kaas
Bak de lasagne 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180°
Laat de lasagne 15 minuten rusten voordat je hem serveert