De boter smelten maar niet bruin laten worden
Bloem in één keer erbij doen en heel goed roeren
Het vormt nu een kluit
Voeg op een matig vuur beetje bij beetje de melk en de room toe
(De hoeveelheid melk/room hangt af van de kwaliteit van de bloem, de ene keer heb je meer vloeistof nodig en de andere keer weer wat minder)
Goed blijven roeren tot de saus een mooie gladde massa is
Voeg dan wat vers gemalen peper en zout + wat vers geraspte nootmuskaat toe plus 1 theelepel Oregano
Laat nog even een paar minuutjes zachtjes pruttelen
Roer op het laatst nog wat geraspte kaas erdoor
Vet een ovenschaal in met wat boter
Leg een laagje aardappelschijfjes
Strooi er wat kaas over
Laagje aubergines
Laag gehaktsaus
Laag aardappels
Wat kaas
Laag aubergines
Gehaktsaus
Dan de bechamelsaus erover gieten
Wat geraspte kaas
Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten