Oven voorverwarmen op 200 graden C
Snipper de uien knoflook. Fruitdit aan in een grote pan met 1 eetlepelolie
Snijd de wortelen, bleekselderij in fijne brunoise en voeg toe aan de pan
Zet het vuur hoog en voeg na een paar minuten het gehakt toe en bak mee
Voeg de Italiaanse tuinkruiden toe samen met de tomatenpuree
Doe dan de tomatenblokjes en gezeefde tomaten erbij en kruimel het bouillonblokje erbij
Optioneel nu rode wijn toevoegen. Laat de saus circa 30 minuten pruttelen
Proef de saus en breng eventueel nog extra op smaak met een snufje peper en zout of nog een beetje runder-, groenten- of kippenbouillon
Snijd de mozzarella in dunne plakjes
Vet de ovenschaal in met een beetje olie of boter
Smeer een klein beetje van de tomatensaus op de bodem. Leg hier wat lasagnevellen op, zodanig dat de bodem bedekt is
Schep hier weer een beetje tomatensaus op. Leg hier een paar plakjes mozzarella op. Dek af met lasagnebladen en herhaal dit tot de ingrediƫnten op zijn en eindig met een laag tomatensaus en mozzarella
Bestrooi de lasagne bolognese met de geraspte kaas en zet 45 minuten in de oven