Lasagne

 

Lasagne

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 1 stuks ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram wortel
  • 125 gram bleekselderij
  • 500 gram rundergehakt of vegetarisch gehakt
  • 1 stuks blokje runderbouillon of groentenbouillon voor vegetarisch
  • 2 stuks bollen mozzarella
  • 12 stuks lasagnebladen of 4 flinke courgettes/aubergines voor koolhydraatarme variant handje geraspte kaas
  • 1 blikje tomatenpuree van 70 gr
  • 400 ml gezeefde tomaten passata
  • 400 gram tomatenblokjes mag ook vervangen worden door 400 ml passata
  • Flinke scheut rode wijn
  • zout en peper naar smaak
  • 2 tl Italiaanse tuinkruiden of 1 tl oregano en 1 tl tijm
  • 2 el olie

Instructies
 

  • Oven voorverwarmen op 200 graden C
  • Snipper de uien knoflook. Fruitdit aan in een grote pan met 1 eetlepelolie
  • Snijd de wortelen, bleekselderij in fijne brunoise en voeg toe aan de pan
  • Zet het vuur hoog en voeg na een paar minuten het gehakt toe en bak mee
  • Voeg de Italiaanse tuinkruiden toe samen met de tomatenpuree
  • Doe dan de tomatenblokjes en gezeefde tomaten erbij en kruimel het bouillonblokje erbij
  • Optioneel nu rode wijn toevoegen. Laat de saus circa 30 minuten pruttelen
  • Proef de saus en breng eventueel nog extra op smaak met een snufje peper en zout of nog een beetje runder-, groenten- of kippenbouillon
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes
  • Vet de ovenschaal in met een beetje olie of boter
  • Smeer een klein beetje van de tomatensaus op de bodem. Leg hier wat lasagnevellen op, zodanig dat de bodem bedekt is
  • Schep hier weer een beetje tomatensaus op. Leg hier een paar plakjes mozzarella op. Dek af met lasagnebladen en herhaal dit tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laag tomatensaus en mozzarella
  • Bestrooi de lasagne bolognese met de geraspte kaas en zet 45 minuten in de oven