Ga terug

Vissoep

Gang Bijgerecht, Soep

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram pangafilet in stukken
  • 250 gram grote garnalen
  • 4 el olijfolie
  • 1 stuks ui fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij fijngehakt
  • 1 stuks wortel fijngehakt
  • 2 stuks teentjes knoflook
  • 1 stuks venkelknol in dunne plakken
  • 125 ml droge witte wijn
  • 400 gram tomaten uit blik gehakt

voor de visbouillon

  • 3 stuks blokjes visbouillon
  • 1,5 liter water

Instructies
 

  • Verhit de olie in een grote braadpan en bak ui, selderij, wortel, knoflook en peterselie op laag vuur in 5-6 minuten zacht (niet bruin). Voeg een snufje cayennepeper toe en maak het geheel af met zout en peper. Roer de venkel erdoor en bak alles 2-3 minuten. Doe de witte wijn erbij, draai het vuur hoger en bak tot de wijn opgenomen is. Roer de tomaten erdoor, voeg de visbouillon toe en breng de saus aan de kook. Draai het vuur laag en laat de saus 20 minuten zachtjes stoven
  • Doe de stukken vis in de pan en stoof ze 3 minuut. Bak de garnalen in olie voeg geperste knoflook, chilipeper toe en tot slot citroensap
  • Leg de garnalen in de borden. Schep de vissoep eroverheen en serveer direct