Weeg de rijst af. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit de sesamolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook in 2 - 3 minuten goudbruin.
Verlaag het vuur en voeg de rijst, de aangegeven hoeveelheid water en een snuf zout toe aan de pan (zie Tip).
Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet eventueel af en laat afgedekt staan.
Snijd de wortels in dunne halve maantjes.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de wortels 3 - 5 minuten.
Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi in repen (zie Tip).
Snijd de kipfilethaasjes in stukken van 1 - 2 cm.
Voeg de paksoi toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
Dek de pan af en bak, afgedekt, 2 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middellaag vuur en bak de kip 5 minuten.
Voeg de zoet-pittige chilisaus, sojasaus en ketjap toe en bak nog 2 minuten.
Snijd de pikante honingpinda's grof.
Verdeel de rijst en groenten over de borden. Schep de kipfilet met saus op de rijst.
Garneer met de pikante honingpinda's.