Fipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

 

Fipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

Ingrediënten
  

  • 3 stuks Knoflookteen
  • 15 ml Sesamolie
  • 200 gram Risottorijst
  • 2 stuks Paksoi
  • 1 Winterwortel
  • 300 gram Kipfilethaasjes
  • 30 gram Pikante honingpinda's
  • 100 ml Zoet-pittige chilisaus
  • 50 ml Sojasaus
  • 1 stuks Gele winterwortel
  • 1.5 el ketjap manis
  • 2.25 el Zonnebloemolie
  • 300 ml Water
  • 1 Kippenbouillonblokje
  • peper en zout

Instructies
 

  • Weeg de rijst af. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de sesamolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook in 2 - 3 minuten goudbruin.
  • Verlaag het vuur en voeg de rijst, de aangegeven hoeveelheid water en een snuf zout toe aan de pan (zie Tip).
  • Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet eventueel af en laat afgedekt staan.
  • Snijd de wortels in dunne halve maantjes.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de wortels 3 - 5 minuten.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi in repen (zie Tip).
  • Snijd de kipfilethaasjes in stukken van 1 - 2 cm.
  • Voeg de paksoi toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
  • Dek de pan af en bak, afgedekt, 2 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middellaag vuur en bak de kip 5 minuten.
  • Voeg de zoet-pittige chilisaus, sojasaus en ketjap toe en bak nog 2 minuten.
  • Snijd de pikante honingpinda's grof.
  • Verdeel de rijst en groenten over de borden. Schep de kipfilet met saus op de rijst.
  • Garneer met de pikante honingpinda's.