Meng bloem, suiker, citroenschil en vanille in een grote kom.
Maak een holletje in het midden en voeg eigeel en boter toe
Meng tot een zacht deeg
Voeg, als het nodig is, een scheutje ijswater toe om het deeg goed te krijgen
Pak in gladfolie en leg 1 uur in de koelkast
Verhit de oven tot 200 °C
Beboter de bodem en zijkanten van een springvorm met een doorsnee van 18 cm
Rol het deeg op een bebloemde ondergrond tot 0,3 mm uit
Snijd een cirkel uit die op de bodem van de springvorm past
Druk in de bodem van de springvorm
Druk de rest van het deeg langs de rand in een gelijke rand, zorg ervoor dat de bodem en de randen elkaar goed raken
Bak 15 minuten tot het deeg aan de randen bruin begint te worden
Haal de springvorm uit de oven en laat het deeg in de springvorm afkoelen
Zet de oven nu op 125 °C
Klop de cream cheese zacht en klop er vervolgens de rest van Ingrediënten erdoor
Giet in de afgekoelde bodem
Bak 1 uur in de oven en zet de oven dan uit
Zet de deur op een kier en laat de cheesecake 15 minuten staan
Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen
Verwijder de springvorm en dek af met plastic en zet nog 1 uur in de koelkast voordat je de cheesecake aansnijdt