Warm de oven voor op 190 graden en vet een springvorm in. Leg eventueel wat bakpapier op de bodem
Doe de amandelen en walnoten in een foodprocessor en maal ze tot het bijna poeder is. Breek de chocolade in stukjes en doe bij de noten, doe de cacaopoeder erbij en laat de processor draaien tot de chocolade helemaal fijn is en alles vermengd is met het noten mengsel. Doe het notenmengsel in een zeer ruime kom
In de foodprocessor doe je de boter met de suiker en laat dit even draaien, snij het vanillestokje door en schraap de binnenkant leeg en doe dit bij het boter mengsel. Splits de eieren (er mag absoluut geen eigeel bij de witten terecht komen!) en voeg de 6 eidooiers aan de boter toe en laat dit draaien tot een romige massa. Meng het dan goed met het notenmengsel
In een kom doe je de eiwitten, voeg een snuf zout toe en sla ze stijf tot jeer pieken van kunt draaien. Spatel dit heel voorzichtig door het notenmengsel en giet het in de bakvorm. Bak de taart op 190 graden (ongeveer 50 a 60 minuten), het mes of de breinaald moet er bijna schoon uitkomen als je erin prikt. Serveren met slagroom of klein bolletje ijs.