Smeltende chocolade-cakejes

Smeltende chocolade-cakejes

Gang Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 200 gram pure chocolade, in stukjes
  • 25 gram zachte boter
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 3 stuks grote eieren
  • 25 gram bloem

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Smelt de chocolade 30 seconden in de magnetron, roer om, en herhaal dit elke 10 seconden tot de chocolade is gesmolten
  • Of smelt de chocolade au bain-marie door een kom met de chocolade boven een pan met kokend water te hangen en te blijven roeren
  • Zorg ervoor dat de bodem van de kom het kokende water niet raakt
  • Klop de boter met de basterdsuiker
  • Klop een voor een de eieren door het boter-suikermengsel
  • Schep hier vervolgens de bloem en een mespunt zout door
  • Spatel als laatste de gesmolten chocolade erdoor
  • Schep het beslag in de vormpjes
  • Bak de cakejes in 10-15 minuten gaar, let op dat de binnenkant zacht en smeltend blijft
  • Serveer direct. Lekker met een bolletje vanille-ijs en rood fruit.