Hangop met mango en aardbeien

Hangop met mango en aardbeien

Gang Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 1 liter biologische yoghurt
  • 200 ml slagroom
  • honing naar smaak
  • 1 stuks grote mango
  • Aardbeiencompote
  • 50 gram amandelschaafsel

Instructies
 

  • Een dag van te voren. De yoghurt in een theedoek in een vergiet afgedekt laten uitlekken
  • Volgende dag yoghurt met slagroom opkloppen, honing naar smaak toevoegen
  • Mango pureren eventueel naar smaak wat poedersuiker toevoegen
  • Serveren in glazen, eerst laagje mango, dan laagje hangop, dan een laagje aardbeiencompote
  • Koelen
  • In een koekenpan het schaafsel roosteren lichtbruin. Dan klontje boter en schep fijne kristalsuiker toevoegen. Wachten tot het caramelliseert dan laten afkoelen en voor serveren verdelen over de glazen.