Rijsttaart
Rijsttaart
Ingrediënten
- 1 blikje croissant deeg (240 g)
- 100 gram dessertrijst
- 500 ml melk
- 1 stuks vanillestokje
- 75 gram suiker
- 2 stuks eierdooiers
- 1 el custard
- 50 ml koude melk
- 2 stuks eiwitten
- 1 pak gedroogde peulvruchten (steunvulsel)
- boter om in vetten
Instructies
- Oven voorverwarmen op 180°C
- Deeg uitrollen volgens gebruiksaanwijzing, aan elkaar plakken tot grote vierkante lap en vervolgens iets dunner uitrollen tot ca. 2 cm groter dan vorm. Vorm invetten en met deeg bekleden. Deeg met vork inprikken en beleggen met bakpapier. Laag peulvruchten op papier verdelen en deeg ca. 10 minuten bakken
- Steunvulsel en bakpapier verwijderen
- Intussen rijst met 1/2 liter melk volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. Vanillestokje in lengte halveren en met suiker aan rijst toevoegen
- Intussen in kom eierdooiers tot licht en dik mengsel kloppen. Custard en 1/2 dl melk erdoor roeren en mengsel al roerend laatste 2 minuten van rijst kooktijd aan rijst toevoegen
- Vanillestokje uit pan halen, met mesje merg eruit schrapen en merg door rijst roeren. Pan van vuur nemen en mengsel tot lauwwarm laten afkoelen
- Eiwitten in vetvrije kom tot stijve pieken kloppen. Eiwit door rijstmengsel scheppen en over deeg verdelen
- Taart in midden van oven in ca. 40 minuten gaar en bruinbakken
- Taart laten afkoelen en in punten verdelen. Lekker met slagroom of crème freche