Elfstedenkoek
Elfstedenkoek
Ingrediënten
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 250 gram havermout
- 300 gram bruine basterdsuiker
- 400 gram gesmolten (room)boter
- 8 stuks zure appels
- 125 gram rozijnen
Instructies
- Bovenstaande ingrediënten door elkaar roeren en op de ingevette en met meel bestrooide bakplaat leggen en aandrukken
- 8 zure appels schillen en in stukjes snijden (mag ook meer zijn)
- 125 gram rozijnen (eerst even weken) door elkaar mengen en op het beslag leggen
- Suiker, kaneel, citroensap, beetje bruine suiker, een beetje custard en een eetlepel bloem door elkaar roeren en over de appels strooien en aandrukken
- Een ei kloppen en hiermee de taart bestrijken
- Bestrooien met amandelschaafsel
- 1 uur in het midden van de voorverwarmde oven op 150-175 graden bakken
- De taart is het lekkerst als het een dag blijft staan