Elfstedenkoek

 

Elfstedenkoek

Gang koek en taarten, Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram havermout
  • 300 gram bruine basterdsuiker
  • 400 gram gesmolten (room)boter
  • 8 stuks zure appels
  • 125 gram rozijnen

Instructies
 

  • Bovenstaande ingrediënten door elkaar roeren en op de ingevette en met meel bestrooide bakplaat leggen en aandrukken
  • 8 zure appels schillen en in stukjes snijden (mag ook meer zijn)
  • 125 gram rozijnen (eerst even weken) door elkaar mengen en op het beslag leggen
  • Suiker, kaneel, citroensap, beetje bruine suiker, een beetje custard en een eetlepel bloem door elkaar roeren en over de appels strooien en aandrukken
  • Een ei kloppen en hiermee de taart bestrijken
  • Bestrooien met amandelschaafsel
  • 1 uur in het midden van de voorverwarmde oven op 150-175 graden bakken
  • De taart is het lekkerst als het een dag blijft staan