Scheid om te beginnen de eieren. Doe het eiwit in een ruime, schone kom. Klop de dooiers in een kommetje goed los met een vork en zet beide opzij
Pak een steelpannetje en giet hier 120 ml water in. Voeg daar 130 gram suiker, de schil van de citroen en het kaneelstokje aan toe en roer even door. Breng aan de kook en laat zo’n 5 minuten rustig koken. Haal vervolgens van het vuur en haal de citroenschillen en het kaneelstokje eruit. Laat het rustig afkoelen
Zodra het mengsel op kamertemperatuur is meng je hier voorzichtig je eidooiers door. Zet de pan weer op het vuur en verwarm dit langzaam. Het is erg belangrijk dat je blijft roeren en het niet laat koken. Laat het mengsel indikken en zodra het de juiste dikte (andere substantie, maar denk een beetje aan de dikte van vla) heeft draai je het vuur uit. Blijf nog even doorroeren zodat het niet aan de kook raakt. Laat afkoelen
Als het doce de ovo (eigeelmengsel) goed afgekoeld is klop je de slagroom, samen met 40 gram suiker. Pak vervolgens de kom met eiwitten erbij en klop ook dit stijf (met schoon materiaal). Voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de laatste 80 gram suiker toe. Voeg voorzichtig de slagroom toe aan de eiwitten en vouw dit rustig samen, niet kloppen, tot één geheel
Sla de maria biscuitjes fijn met een deegroller of gebruik een keukenmachine. Zet de kommetjes of glaasjes die je wilt gebruiken klaar en strooi hier een beetje kruim in. Schep er dan een laagje crème op en vervolgens weer kruim, enzovoorts. Druk de laagjes tussendoor een beetje aan en duw ook de randjes vol. Eindig met een laagje crème en sluit af met een laag doce de ovo. Strooi er als “finishing touch” wat amandelschaafsel of verkruimelde maria biscuitjes overheen. Zet de natas do ceu in de koelkast en serveer koud