Veenbessen- of cranberrysaus

Veenbessen- of cranberrysaus

Gang Bijgerecht

Ingrediënten
  

  • 1 stuks sinaasappel
  • 150 gram veenbessen cranberries
  • 1 el ciderazijn of appelazijn
  • 1 mespunt piment of kruidnagelpoeder
  • 1 mespunt foelie poeder of geraspte nootmuskaat
  • 1 mespunt kaneel
  • 1 stuks laurierblad
  • 4 el honing

Instructies
 

  • Rasp de helft van de gewassen sinaasappelschil boven een kom
  • Pers het sap van de vrucht uit en doe dit met de gewassen, de azijn, de piment, de foeliepoeder, de kaneel en het laurierblad in de pan
  • Laat alles met het deksel op de pan circa 15 minuten zachtjes koken tot de veenbessen gaar zijn
  • Laat alles in de pan afkoelen tot lauw en verwijder dan pas het laurierblad
  • Roer de vruchten stuk en breng de saus op smaak met honing