Gemarineerde Rosbief met rode portsaus
Gemarineerde Rosbief met rode portsaus
Ingrediënten
- 1 dl zonnebloemolie
- 1 dl olijfolie
- 4 el zeer fijngesneden gemengde kruiden (bijv. basilicu
- 0,5 el scherpe mosterd
- 1 el balsamico azijn
- zout
- peper
- 1-2 kg rosbief
- 1 stuks sjalotje fijngesneden
- 2 dl rode port
- 4 dl vleesfond
- 1 dl slagroom
- 50 gram ijskoude boter in blokjes
Instructies
Voorbereiding
- (kan 1 1/2 dag van tevoren, begin 24 uur van tevoren)
- Meng de olie, kruiden, mosterd, azijn, zout en peper tot een marinade en doe dit in een waterdichte plastic zak
- Leg de drooggedepte rosbief erin, sluit goed af en rol deze goed door de marinade. Leg de rosbief tot gebruik in de koelkast
- Rol de zak regelmatig om
- Bak in en steelpan het sjalotje 3 minuten zachtjes
- Voeg de port toe en laat het +- 1 min koken
- Voeg de fond toe en laat de saus +- 20 minuten tot de helft inkoken
- Voeg de room toe, kook nog +- 5 min zachtjes door en breng op smaak met zout en peper
- Zeef de saus en zet tot gebruik weg in de koelkast
Bereiding
- Haal de rosbief +- 2 uur van tevoren uit de koelkast
- Verwarm de oven voor op 185 graden Celcius
- Neem de rosbief uit de marinade en bestrooi hem met zout en peper
- Verhit 3 el van de marinade in een braadpan en bak de rosbief op hoog vuur rondom bruin
- Leg de rosbief in een ingevette braadslee en bak hem in de oven 20 -25 min rose
- Neem de rosbief uit de oven en laat hem afgedekt onder aluminiumfolie 10-15 min rusten
- Verwarm ondertussen de saus, maar laat deze niet koken
- Klop de blokjes boter krachtig door de saus
- Snij de rosbief in dunne plakken en serveer met de saus